blog-top-header

Idei de iluminat pentru o atmosfera magica pe Balcon sau Terasa

Dupa solstitiul de vara din Iunie, cand se inregistreaza cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte din an, durata luminii solare scade treptat. Urmeaza lunile toride, cand ai vrea sa stai cat mai mult dincolo de peretii fierbinti ai casei si sa te bucuri de racoarea serii, de cantecul greierilor si de parfumul florilor. Balconul sau terasa sunt oaze racoroase de relaxare, iti sunt la indemana si ai posibilitatea sa le amenajezi dupa pofta inimii. Secretul este sa stii cum sa iti asiguri iluminarea optima.

 

Iata cateva sfaturi pentru a crea o ambianta magica.

 

Alege Solutiile de Iluminat in functie de Activitatile Preferate

 

Daca vrei sa citesti, sa stai la calculator sau sa iei cina pe terasa, ai nevoie de lumina locala: o lampa de masa este exact ce-ti trebuie. La fel de folositoare poate fi si o lampa montata chiar deasupra mesei, care sa dirijeze lumina in jos. Daca vrei sa te relaxezi cu un pahar de limonada sau bere, ai nevoie de lumina discreta, difuza: ideal doua lampi sau aplice de perete cu becuri de intensitate mai mica, pozitionate lateral pe peretele din spatele tau, fiecare la cca 2m de locul in care stai. Iti recomandam modelele  Creek sau Robin de la Philips si becuri economice cu lumina calda, aurie. Pentru momentele de conversatie cu membrii familiei nu folosi o lampa de masa cu abajur in forma de trunchi de con sau alta forma care directioneaza lumina in sus, oricine se va ridica de la masa va fi orbit. Foloseste tot lumina de mica intensitate din doua sau mai multe surse laterale, care va crea o atmosfera placuta si prietenoasa, ca de vacanta.

 

Valorifica-ti Amintirile din Vacante si Renunta la Banalitati

Uita-te la pozele din concediu si vei vedea ca terasele la care ti-a placut sa stai seara pana la ora inchiderii aveau iluminare difuza perimetrala pe jardiniere sau peluze cu flori si cateva accente de lumina focalizata exact cat sa vezi oasele scrumbiei sau bobitele de coacaze. Iluminarea punea in evidenta decorul si raspundea necesitatilor localului. De ce n-ai face si tu asta la tine acasa?

 

Renunta la iluminatul cu lampa pozitionata central pe plafonul balconului sau terasei, solutie care isi propune sa indeplineasca mai multe scopuri, dar are mereu un efect banal,impersonal si rece. Daca nu ai posibilitatea de a-i schimba locul, poti compensa neajunsul amplasarii alegand un corp de iluminat cu mai multe becuri si brate orientabile, astfel incat sa aprinzi numai jumatate dintre ele si sa le orientezi spre laterale pentru un efect mai difuz sau sa le aprinzi pe toate si sa le directionezi corespunzator cazurilor in care doresti iluminare mai puternica, de exemplu pentru cina. O alternativa buna sunt si lustrele sau lampile suspendate cu inaltime reglabila, pe care le poti cobori pentru iluminat local si ridica pentru iluminat general, cum sunt modelele Creek suspendata sau Robin suspendata de la Philips.

 

Oricare ar fi activitatile pe care vrei sa le desfasori seara pe balcon sau terasa, singura regula de care trebuie sa tii cont este sa dirijezi lumina spre locurile de actiune si spre obiectele pe care vrei sa le vezi. Asadar, daca folosesti unele spatii din balcon sau terasa ca spatii de depozitare, nu-ti recomandam sa folosesti iluminarea generala cu bec in mijloc ori o lampa cu lumina orientata spre dulapuri si cutii.

 

Daca nu ai posibilitatea de a schimba amplasamentul corpului de iluminat sau containerelor de depozitare, renunta la lampa sau pune-i un abajur perforat si colorat, care sa-i diminueze si sa-i agrementeze lumina. Poti suplini usor necesarul de lumina locala sau ambientala cu alte lampi conectate la priza sau intrerupator, pe care sa le muti cum vrei, oricand. Pe vreme buna, poti folosi orice lampa, dar pentru termen lung alege corpuri de iluminat, prize si accesorii pentru exterior, care sa faca fata intemperiilor si schimbarilor de temperatura.

 

Jocuri de Lumini si Umbre pentru Efecte Romantice

Daca vrei sa te afunzi in visare sau sa creezi atmosfera potrivita pentru un moment romantic, joaca-te cu lumini si umbre. Alege una sau mai multe lumanari groase si inalte de cel putin o palma, si pune-le in boluri sau suporturi cu adancimea de cel putin 5 cm mai mare decat lungimea lumanarii, care sa protejeze flacarile de curentii de aer. Daca sunt din sticla pictata sau ceramica ori metal decorat cu perforatii, efectul va fi si mai spectaculos, fiindca flacara jucausa va proiecta desene colorate din lumini si umbre, dand ambiantei o nota foarte picturala. Atentie! Chiar daca suportul este stabil si nu exista materiale inflamabile cu care sa intre in contact, lumanarile aprinse nu le lasa nesupravegheate.

 

O alternativa excelenta si de durata la lumanarile in suport pictat sau perforat sunt lampile cu abajur decorativ, cum este modelul Idylle de la Philips, care proiecteaza de jur imprejur o dantela de lumina discreta, aurie si calda. Alege becuri sau LED-uri economice de ultima generatie, chiar daca la inceput investitia iti poate parea cam mare, vei vedea ca se amortizeaza repede si nu va trebui sa le inlocuiesti decat peste multi, multi ani, iar in tot acest timp te vei bucura constant de o lumina perfecta. Iti recomandam becul LED Philips de 60w.

 

 

Amplifica sau Filtreaza Lumina dupa Gustul Tau

Daca iti doresti un joc bogat de lumini, amplifica lumina lampii si directioneaz-o cum doresti: pe vertical, in sus, daca pui lampa sau lumanarea pe un suport care o reflecta (oglinda sau suprafete similare: metal argintiu sau auriu lucios, sticla neagra etc.) sau o poti multiplica asezand lampa in fata geamului sau a unei oglinzi. Chiar simpla amplasare a unor obiecte din sticla langa lampa ii preia stralucirea pe peretii paharelor, carafelor si cupelor. Poti crea mici compozitii spectaculoase aranjand cateva obiecte lucioase (pocale sau ceainice din metal auriu sau argintiu, pahare, carafe, boluri sau vaze din sticla etc.) in lumina directa a unei lampi.

 

Improvizatii de efect: ”Cu Masca si Fara Masca”

Lampa ta nu arata prea bine? Nu-i nici o drama. O poti masca ingenios si in acelasi timp sa dai un plus de farmec decorului: asaz-o in spatele ramurilor unor plante (curgatoare, de ghiveci sau aranjament floral in vaza sau chiar o jardiniera ori tufa) ori pune-o intr-un cos mare de rachita, de exemplu. astfel, lumina va fi filtrata si va pune in valoare frumusetea plantei sau a obiectului decorativ, iar lampa nu va iesi in evidenta. La capitolul acesta iti poti lasa imaginatia sa zburde si sa improvizezi cu orice ai la indemana; trebuie doar sa ai grija ca becul sau flacara lumanarii sa nu degaje caldura prea aproape de plante sau de materiale inflamabile.

 

Idee Economica de urmat chiar Acum!

Profita acum de reducerile oferite de Euro Vial Lighting la toata gama de corpuri de iluminat pentru exterior marca Philips, toate din cea mai noua colectie. Specialistul companiei disponibil online te va indruma sa alegi lampa, aplica sau lustra cea mai potrivita, iar daca ai citit sfaturile de mai sus si le adaptezi nevoilor tale, vei sti si tu ce sa cauti. Iti dorim petrecere frumoasa in ambianta balconului sau terasei nou amenajate cu o iluminare de vis!

 

Ai idei mai bune despre cum sa creezi atmosfera in spatiile exterioare ale casei sau apartamentului tau, lasa-ne parerea ta in comentarii.

 

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting