blog-top-header

5 idei gresite despre becurile LED

1. Lampile cu Watti mai multi dau Lumina mai Puternica

Realitatea: Lumenii unui bec LED, nu Watii reprezinta puterea luminii becului.

548c27e5467f1

Multi cred ca mai multi Watti reprezinta lumina mai puternica, dar asta nu este adevarat in cele mai mute cazuri. De exemplu, un bec de 100W cu incandescenta produce lumina mai puternica decat un bec de 20W cu incandescenta dar ofera mai putina lumina decat un LED de 20W. Lampa cu incandescenta se aprinde incingand filamentul la o anumita temperatura. Singurul mod de a mari cantiatea de lumina este sa maresti numarul de Watti. Mare parte din curent se transforma in caldura si nu lumina. De aceea becurile LED sunt mult mai eficiente.

Sfat: Este mai bine sa fii atent(a) la Lumeni cand consideri fluxul luminos al unui bec.

 

2. O lampa cu mai multe becuri LED va fi mai puternica decat 1 bec LED

Realitatea: Un bec led cu multi lumeni este mai puternic sau la fel de puternic ca un grup de becuri cu lumeni mai putini.

548c280b9443d

Daca vrei sa cumeri corpuri de iluminat vanzatorii iti vor recomanda sa cumperi lampi cu mai multe becuri pentru ca vor fi mai puternice dar aceasta nu este neaparat situatia. Ca si la cazul 1, trebuie luat in considerare fluxul luminos. 1 bec LED de 650lm va fi mai puternic decat 3 becuri LED de 200lm.

 

3. Becurile LED sunt prea scumpe

Realitatea: Daca te orientezi NUMAI dupa pret, da aceasta parere este adevarata. Dar daca iei in considerare o perioada de 3 ani, becul LED iti va economisi energie si vei schimba mult mai putine becuri.

                                  548c28293fda5
Pe termen lung becurile LED iti pot economisi mai mult de 85% energie comparat cu becurile cu incandescenta. Mai mult, durata de viata a unui bec LED poate depasi 50.000 de ore de functionare. Din aceste motive becurile LED sunt mult mai competitive pe termen lung. In mod normal, un bec LED se amortizeaza in 3 ani.

 

4. Becul LED il poti folosi la nesfarsit.

Realitatea: Durata de viata a becului LED este mult mai mare decat a becului cu incandescenta dar nimic nu dureaza la nesfarsit.

                       548c28459179b

La fel ca si celelalte becuri, si viata becului LED este finita. Becul LED se degradeaza treptat din cauza caldurii si a curentului. Ca si sursa de lumina, se considera ca viata unui bec LED ia sfarsit cand puterea de iluminare scade sub 70%. Daca se calculeaza la o medie de 8 ore pe zi un bec LED de calitate poate sa lumineze mai mult de 17 ani.

 

5. Becurile LED nu produc caldura.

Realitatea: Becurile LED nu produc caldura radianta, dar au nevoie de un design excelent pentru a disipa caldura pentru o perioada lunga de timp.

                                                   548c287bd4243
Becul LED nu produce caldura radiala in aceeasi directie cu lumina pentru ca foloseste lipituri speciale care disipa caldura. De aceea se considera ca becul LED reduce temperatura mediului din casa pentru ca produce mult mai putina caldura. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, fara indoiala ca iluminarea cu LED va ajunge la zero emisii de caldura.

Acestea sunt cele 5 mari idei gresite despre becurile LED. Sper ca ti-am raspuns eventualelor intrebari si ca am elucidat misterele becurilor LED.

 

 

 

Sursa: Hanron Lighting

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting