blog-top-header

Energia din Fuziune Nucleara este iminenta.

Pentru prima oara in istorie, oamenii de stiinta de la Institutul Max Plank din Germania, au creat cu succes plasma de hidrogen, componentul cheie din fuziunea nucleara si au mentinut-o intr-un mediu controlat.

 

In interiorul unui generator numit Stellarator Wendelstein 7x (W7X) hidrogenul este incalzit la aproximativ 90.000.000 de grade Celsius (da ati citit corect 90 de milioane) si tinut pe loc de 470 de tone de Magnet Superconductor supraracit. Temperaturile determina hidrogenul sa se transforme in plasma, o forma de materie supraincalzita care se comporta ca un nor electromagnetic. Este alcelasi gen de reactie din interiorul Soarelui la o temperatura relativ apropiata.

 

Din cauza fenomenului cunoscut ca Quantum Tunneling, atomii de hidrogen se izbesc untre ei, se sudeaza si formeaza Heliu (He). Aceasta este o versiune mult mai avansata a experimentului de anul trecut cu W7X in care plasma a fost obtinuta din Heliu.

 

Conversia Hidrogenului in Plasma de Hidrogen este o mare realizare fata de experimentul cu Heliu pentru ca plasma de Hidrogen poate produce de multe ori mai multa energie din fuziunea atomica.

 

 

Articol Original: minds.com

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting