blog-top-header

Sărbătorim Ziua Internațională a Femeii

Sărbătorim Ziua Internațională a Femeii

 

Ziua Internațională a Femeii este un eveniment anual care sărbătorește toate realizările excepționale ale femeilor din întreaga lume.

Este sarbatoarea prin care se subliniază modul în care femeile au influențat și continua să influențeze lumea. 

 

Deși activează într-un domeniu predominant masculin, distribuția de echipamente și aparataj electric, Euro Vial Lighting are o politica de 0 (zero) discriminare și 44% din angajații EVL sunt femei, în diferite funcții, atât în  conducere cât și la nivel de middle management și executie.

 

Aducem în prim plan câteva din femeile extraordinare ce fac parte din echipa Euro Vial Lighting, pentru a afla mai multe despre experiența lor și pentru a le cunoaște punctul de vedere despre egalitatea de șanse a femeilor cu bărbații în societatea românească si in domeniul in care activam.

 

“în cei 20 ani de cand sunt șef serviciu financiar în EVL, nu m-am confruntat cu discriminare la nivel intern al companiei, transparența sporită a procedurilor ne ajută la obținerea unei egalitați de tratament între femei și bărbați și fară discriminare în structurile de remunerare, ne declară Loredana Denghel.

 

 

Intrebată daca simte o presiune mai mare pentru rezultate pozitive, doar pentru ca este femeie, Alina Fabian, Manager Filiala EVL București, ne clarifică spunând ca: “nu m-am simțit niciodata intimidată, ba dimpotriva găsesc stimulantă competiția și cred cu tarie ca echipa pe care am format-o, ce are în  componența și barbați și femei, face fata provocărilor din partea oricărui client, indiferent de tipologie.”

 

“Analizând toate departamentele Euro Vial Lighting, am realizat cu adevarat diversitatea colectivului și nu mă refer aici doar la diversitatea bazată pe gen ci și la cea bazată pe vârsta, cultură și religie.

Consider ca este exact ca în proiectele pe care le întreprindem cu clienții noștri: fie ca livrăm la Biserică, la centre SPA, cluburi de noapte, muzee sau cartiere rezidențiale, calitatea produselor pe care le promovam este aceeași iar garanția producătorilor de top ramâne neschimbată! Așa e și cu diversitatea colectivului:

Invățăm din experiența colegilor în vârstă și rămânem conectați la schimbările pieței, la tehnologii inovatoare și mod de lucru digitalizat prin prisma colegilor tineri!“ aflam de la Laura Tudorache, Manager Marketing EVL

 

 

“Sărbătorim Ziua Internațională a Femeii pentru a cinsti și celebra diversele succese pe care femeile le-au realizat în întreaga lume, iar în Euro Vial Lighting apăram drepturi de baza pentru intreg colectivul feminin, indiferent de funcția ocupata” ne transmite Mihaela Caliu, Consilier Juridic EVL

 

La întrebarea despre importanța ponderii femeilor în departamente, primim urmatorul raspuns:

“Departamentul de achiziții  este veriga indispensabila a unei companii și rolul său este să minimizeze expunerea, să economisească resurse, sa gaseasca solutia potrivita, pe scurt, să genereze eficienţă. Femeile în general gestionează bugetele mai riguros și mai meticulos, probabil de aceea departamentul nostru are în  componenta 75% personal feminin, suntem mai ferme în  negociere”, ne raspunde zâmbind, Mirela Dumitrescu, Manager Produs de 14 ani în  cadrul companiei.

 

Intrebata dacă genul unui candidat contează atunci când aplica pentru un job în cadrul companiei, Florentina Drăgan, inspector Resurse Umane în  cadrul EVL, precizează că:

“E mai important sa gasești abilitațile potrivite și chiar atitudinea potrivită decât genul potențialului angajat. Intr-un CV analizăm experiența și competența, chiar originalitatea redactării, până să ajungem la datele personale. “

 

Daniela Achim, Director Economic, ne spune ca “În România, problematica egalităţii de şanse este reglementată printr-o lege specială, Legea 229/2015, ce prezintă domeniile în care se aplică măsurile pentru promovarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi şi pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe gen. Aceste domenii sunt munca,

educaţia, sănătatea, cultura, politica, participarea la decizie şi alte domenii reglementate prin legi speciale.

În esenţă, femeile şi bărbaţii nu sunt diferiţi: ei sunt la fel atunci când este vorba de capacitatea de gândire sau de abilităţile pe care le pot dobândi prin educaţie şi prin interacţiunea cu mediul social. (sursa INS)

În cadrul Euro Vial Lighting, orice analiză se realizează la nivel de indicatori performanți. Statistica pe diversitate vine ulterior, cand deja sunt oferite oportunitațile pe baza rezultelor profesionale, pe scurt, rezultatul este analizat, nu genul. Oferim beneficii egale intregului colectiv, bazându-ne pe experiență, rezultate, acurateţe şi rigoare profesională, valori susținute echitabil între membrii echipei.”           

 

 

Încheiem acest articol, despre compania EVL și diversitatea colectivului său, urându-vă o primavară frumoasă tuturor, cu rezultate peste așteptări, indiferent de gen, vârstă, religie, convingeri sociale și politice!

 

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting