blog-top-header

Piata Li-Fi va ajunge la $75 miliarde de dolari pana in 2023

La inceputul lunii Iunie, Conform unui raport de cercetari de la Global Insights, piata de Li-Fi este anticipata sa atinga valori de $75.5 miliarde de dolari, extinzandu-se cu aproximativ 80% de la valoarea de 630 milioane in 2015. Cresterea este determinata de cererea crescuta in tehnologiile 3G si 4G.

 

Li-Fi opereaza transformand LEDuri obisnuite in surse de informatie prin inchideri si deschideri succesive in timpi de sub o nanosecunda, invizibile ochiului uman, astfel putand sa moduleze informatie catre un fotoreceptor ce va converti semnalul inapoi in curent electric.

 

Pentru ca foloseste spectrul de lumina vizibila, tehnologia Li-Fi se asteapta sa completeze mediile Wi-Fi acolo unde acesta din urma nu face fata, medii ca sanatatea, unde securitatea datelor este foarte importanta. Piata VLC (visible light communication) de asemeni include un SSLED (solid state light emmitting device) si un receiver fotosensibil dar acestea sunt considerate tehnologii mai slabe din cauza comunicatiei liniare (point-to-point) prin lumina, ceea ce permit fluxuri mici sau moderate de date.

 

In contrast, Li-Fi nu are nevoie de contact luminos direct intre punctul de transmisie si receiver si de asemeni poate opera fluxuri mari de date, comparabile cu un access-point Wi-Fi.

 

Traficul pe internet si traficul video este previzionat sa creasca cu peste 45% in anii ce urmeaza, cu video constand in 70% din traficul executat de useri.

 

Printre jucatorii mari din industrie care se inscriu in cursa Li-Fi se numara Philips, PureLiFi, GE si Oledcomm. Acestia se concentreaza momentan pe achizitii, fuziuni si colaborari strategice care sa le mareasca portofoliul de produse. De exemplu GE a lucrat cu Qualcomm pentru a uni iluminatul si BigData pentru a transforma experientele retail in 2015. In acelasi an LVX a lucrat cu NASA pentru a introduce aceste produse in misiunile spatiale si pentru a dezvolta noi aplicatii.

 

 

Sursa: Bizled.co.in

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting