blog-top-header

5 sfaturi pentru un Iluminat de exterior ca la carte!

Privelisti nocturne incredibile, chiar in gradina ta: 5 sfaturi pentru un iluminat de exterior ca la carte


Gradinile reprezinta unul dintre cele mai importante motive pentru care alegem casele in detrimentul apartamentelor usor de intretinut si mai putin costisitoare. Colturi de liniste si aer curat, acestea sunt spatii in care ne investim resursele de timp si pe cele monetare deopotriva.

 

De la alegerea celor mai deosebite specii de plante si arbusti la amenajarea si ingrijirea gazonului, toate aceste eforturi ar fi in zadar fara o iluminare corecta, care sa puna in valoare peisajele si in timpul noptii.

 

 Iluminat de exterior

1. Nu te multumi cu putin

 

Fara sa facem referiri cu privire la cantitate, exista inca proprietari de case cu gradini superbe care folosesc doar lumini solare pentru iluminare. Din pacate, acestea nu sunt suficiente pentru a crea atmosfera feerica pe care o admiri la gradinile filmelor de Hollywood. Iluminarea peisagistica presupune mai multe eforturi, mai multe tipuri si stiluri de corpuri de iluminat exterioare.

 

2. Fa-ti planuri si seteaza-ti obiective

 

Daca nu stii ce iti doresti de la corpurile de iluminat, nu vei reusi sa le alegi corespunzator. Iluminarea aleilor este esentiala pentru siguranta, dar poate pe langa asta iti doresti sa pui in valoare arhitectura casei sau frumusetea plantelor din gradina. Stabileste dinainte care sunt elementele pe care vrei sa le evidentiezi in timpul noptii si vei putea stabili cu precizie ce ai de facut in privinta surselor de lumina.

 

3. Familiarizeaza-te cu posibilitatile de iluminare exterioara

 

Cele mai populare doua tipuri de lumini pentru arhitectura peisagistica a gradinii sunt corpurile de iluminat cu halogen si cele LED. A doua categorie castiga tot mai mult teren in ultimul timp, datorita versatilitatii si longevitatii. Lampile cu LED au o durata de viata de pana la 50.000 de ore, asa ca schimbatul lor va deveni ultima ta grija. In plus, sunt rezistente la socuri, vibratii si intemperii. Daca vrei sa ai o gradina cu adevarat stralucitoare in timpul noptii, poti folosi mai multe tipuri de corpuri de iluminat pentru exterior; la Euro Vial Lighting vei gasi lampi pentru perete si stalpi luminosi performanti, cu un design atragator si modern.

 

4. Alege cu grija locurile din care vrei sa cada lumina

 

Iluminarea de sus are un efect similar cu cel al lunii pline. Aceasta confera un aer romantic cadrului si se poate realiza prin montarea corpurilor de iluminat cu lampile orientate spre partea inferioara.

 

Iluminarea spre partea de sus are un efect mai dramatic, mai conturat si se obtine fixand corpurile de iluminat astfel incat sa lumineze in mod direct anumite elemente ale peisajului.

 

Iluminarea in cruce este mai complexa si permite evidentierea elementelor din gradina din ambele parti. Aceasta are avantajul eliminarii umbrelor.

 

5. Optimizeaza-ti eforturile

 

Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii nevoit sa apesi o multime de intrerupatoare pentru a-ti ilumina gradina in timpul noptii si pentru a economisi in timpul zilei. De aceea, un sistem automat de aprindere/ stingere iti va fi mai mult decat necesar. Va fi suficient sa setezi ora la care luminile trebuie sa se aprinda si sa se stinga si gradina ta va arata perfect la orice ora din zi si din noapte.

Bucurate de luminile Hue pentru exterior. Imagineaza-ti cum curtea se transforma intr-un taram colorat la atingerea unui buton. Sau ca luminile de pe alee se aprind atunci cand ajungeti acasa.

 

Sursa text si Photo: https://www.lighting.philips.ro/ ;

       https://www.philips-hue.com/ro-ro/explore-hue/propositions/smart-outdoor-lighting

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting