blog-top-header

Obiceiuri si traditii de Paste in Romania

Obiceiuri si traditii de Paste in Romania

Sunt multe obiceiuri și tradiții de Paște în România, unele încă se respectă altele s-au pierdut în măgura vremurilor.

Sărbătoarea Pascală este probabil cea mai mare sărbătoare creștină. Din punct de vedere religios ea semnifică Invierea Domnului Iisus din morți. Deoarece coincide cu primăvara este o sărbătoare mult așteptată, după lunga iarnă.

 

Pregătirile pentru Sărbătoarea Paștelui. În lumea traditional românească, oamenii se pregăteau cu mult sârg, atât din punct de vedere spiritual (prin post), cât și din punct de vedere lumesc.

 

În Săptămâna Patimilor se definitivau pregătirile. Pentru sfintele Paști totul trebuia să fie în bună rânduială, locuințele să fie îngrijite și curate. Se termina curățenia, se împristeau ouăle, se făcea pasca, se tăiau mieii. Gateste si urmareste reteta in acelasi timp!

 

 

Iti place sa gatesti si sa folosesti tableta pentru a urmari o reteta? Blocul multipriza cu stativ permite conectarea dispozitivelor electrice si mobile, oferind in acelasi timp un suport ergonomic pentru tableta sau smartphone.

 

 

 

 

 

 

 

 

In mod tradițional, până înainte de joia mare, bărbații lucreaza munca câmpului. Odată cu joia mare încep și lucrările de pe lângă casa.

 

Aici te putem ajuta cu idei de iluminat pentru balcon, terasa si gradina, pentru tot spatiul tau exterior de langa casa, astfel incat sa-ti creezi o adevarata atmosfera cu lumini de Paste.

 

                                         

 

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Indiferent de regiune, Invierea Domnului aduce obiceiuri dintre cele mai interesante. Pastele este si momentul in care ne curatam casele si sufletele si devenim mai buni. Vopsitul oualor, pasca, mielul sau iepurasul sunt doar cateva traditii.

Te poti inspira pentru cadouri, sa fie ceva practic si util pentru fiecare familie.

 

            

 

Sa ai Sarbatori de Poveste!

Sursa text: https://www.travelguideromania.com/ro/traditii-de-paste/

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting