blog-top-header

Cum sa faci o camera sa para mai mare folosind inteligent iluminatul.

Unora din noi le place sentimentul de micut si dragut cand vine vorba de spatiul de locuit. Dar daca toate camerele sunt micute si dragute lucrurile devin inghesuite si aerul e mai degraba claustrofobic. Daca visezi la mai mult spatiu, avem pentru tine cateva sugestii despre cum sa dai unei camere o senzatie de spatialitate.

 

Alege lustre apropiate de tavan.

Lampile de tavan tip pendant reduc dramatic spatiul perceput in camere pentru ca atrag privirea in zona mediana a inaltimii camerei, ceea ce creaza senzatia ca tavanul este mult mai jos decat este de fapt. Daca doresti un efect de lumina mai dramatic, incearca sa alegi o lampa lata, apropiata de tavan. Va prinde in continuare privirile dar va face sa para camera mult mai mare. Alta alegere populara sunt lampile incastrate pentru ca nu sunt vizibile, lasand o senzatie de „curat” iluminand cu succes camera la fel de bine ca o lustra.

 

Mai multe surse de lumina

thoughtful-teen-room-layout-16-554x615-270x300O camera iluminata de o singura sursa de lumina va atrage atentia asupra lipsei spatiului mai degraba decat sa imbunatateasca lucrurile. Cu mai multe lumini intr-o camera vei crea senzatia de spatiu mai mare reducand umbrele din camera care dau impresia ca obiectele din camera sunt mai mari decat inrealitate.

Asigura-te ca sursele de lumina sunt distribuite in camera pentru ca vor atrage privirea asupra zonelor sau obiectelor luminate. Plasesaza surse de lumina la inaltimi diferite in camera: o lampa de tavan si o lampa de masa sau birou pot ajuta senzatia de spatiu din camera. Uplight este noul tau prieten.

 

Asa cum sugereaza si numele, aceste lumini sunt directionate in sus, de obicei de catre lampa folosita, lucru ce face tavanul sa para mult mai innalt decat este, din nou datorita reducerii umbrelor din camera. De asemeni razele directionate in sus trag privirea spre tavan ceea ce creaza ochiului senzatia de spatiu deschis.

 

Foloseste-te de puterea Luminii Naturale (sau ajut-o)

Lumina naturala este cel mai bun mod de a „deschide” o camera. Fabricantii de becuri incearca din rasputeri sa ajunga la performantele acesteia dar fara success inca. O cale de a deschide camera cu lumina naturala sunt geamurile mari. Mergi pe geamuri mari, largi, cu draperii usoare si perdele transparente. Cand lumina naturala nu este o optiune, indreapta-te catre becurile LED sau fluorescente cu culori calde. Unele becuri LED pot fi cuplate cu dimmere ca tu sa ajustezi lumina daca doresti o ambianta mai linistita.

 

Pereti vopsiti/varuiti in culori luminoase sau reflective.

Mirror-In-Small-Bedroom-300x225Aceasta nu este neaparat o alegere legata de iluminare dar cu siguranta aceasta alegere va mari cantitatea de lumina din camera. Peretii vopsiti/varuiti astfel vor reflecta lumina primita ceea ce va crea in schimb senzatia de mult mai multa lumina si spatiu. Pe acelasi principiu merg si oglinzile, care pe deasupra au si avantajul reflectiei camerei lucru care de asemeni creaza iluzia de spatiu dublu.

 

Daca ai alte intrebari despre cum sa scoti cat mai mult din spatiul disponibil sau despre ce tip de iluminat ar fi cel mai potrivit, contacteaza-ne.

 

 

Sursa: lampshoponline.com

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting