blog-top-header

Cablurile incalzitoare - Nexans Romania

 

Prezentarea Companiei

Format din Alcatel Cables and Components, grupul Nexans a devenit lider mondial in industria de cabluri. Portofoliul de produse al Nexans include o gama larga de cabluri si sisteme de cabluri. Grupul Nexans are implementate cele mai avansate sisteme si tehnologii: in energie, telecomunicatii, constructii, automobile, nave, locomotive, aerospatiale, autovehicule, cladiri, aplicatii in petrochimie si medicale.

 

Grupul are in prezent in jur de 100 de fabrici, prezenta la nivel global, are peste 25000 de angajati.

Doriti sa aflati detalii despre solutiile Nexans prezentate in acest articol? Nexans organizeaza, prin Euro Vial Lighting, Cursuri de Specializare si Prezentari de Tehnica pentru profesionisti.

 

CLICK AICI PENTRU A VA INSCRIE LA CURS

 

Prezentare generală cabluri incalzitoare

Cablurile încălzitoare produse de Nexans is care sunt oferite prin Euro Vial Lighting au fost întotdeauna considerate produse de calitate ridicată în ceea ce privește facilitatea instalării, fiabilitatea și siguranța.

Toate produsele sunt proiectate și testate respectând standardele internaționale. În plus, toate produsele îndeplinesc cerințele directivei europene privind cablurile de joasă tensiune. Producția este aprobată în conformitate cu standardul ISO 9001 privind sistemul de management al calității și standardul ISO 14001 privind politica de mediu.

 

Important: Nexans oferă o garanție de 20 de ani pentru cablurile sale încălzitoare cu rezistență în serie pentru segmentul rezidential și o garanție de 10 ani pentru cablurile sale încălzitoare cu autolimitare pentru segmentul industrial.

 

Calitate

Cablurile încălzitoare de la Nexans oferite prin Euro Vial Lighting îndeplinesc cele mai înalte standarde și sunt certificate de organizații locale de certificare a aparatelor electrice prezente pe toate piețele majore. Cablurile noastre încălzitoare cu rezistență în serie sunt însoțite de o garanție de 20 de ani care atestă faptul că sunt instalate conform instrucțiunilor noastre și că sunt conectate de un electrician calificat.

 

Inovație

Cablurile încălzitoare Nexans sunt produse și inovate în Norvegia. Experiența noastră în producția de cabluri încălzitoare însumează 90 de ani. De-a lungul timpului, am continuat să ne dezvoltăm produsele pentru a răspunde cerințelor aflate în permanentă schimbare și pentru a introduce soluții din ce in ce mai bune. Un exemplu este conexiunea ascunsă ce asigură o integrare unitară între segmentele cald și rece ale cablului.

 

Informații despre produse

Catalogul de cabluri electrice încălzitoare este conceput pentru a furniza sfaturi și informații despre cablurile încălzitoare în general. Obiectivul nostru este de a le oferi utilizatorilor finali, electricienilor/instalatorilor și consultanților o sursă de informații utile.

În acest catalog veți găsi informații despre încălzirea în pardoseală și multe alte aplicații ale cablurilor încălzitoare, inclusiv utilizarea acestora pentru topirea zăpezii de pe alei și protejarea conductelor împotriva înghețului. Fie că optați pentru cablurile noastre tradiționale, fie pentru unul dintre covorașele încălzitoare subțiri, veți face alegerea corectă apelând la soluțiile Nexans oferite prin Euro Vial Lighting pentru cablul încălzitor de care aveți nevoie.

 

DOWNLOADATI CATALOGUL

 

Incalzire in Pardosele

 

Incalzirea Cladirilor

Electricitatea este sursa de energie utilizată cel mai frecvent în întreaga lume pentru încălzirea locuințelor. Pe măsură ce rezerva mondială de petrol și gaze se epuizează, multe țări vor căuta surse de energie regenerabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Energia eoliană, energia solară, energia nucleară și hidroenergia reprezintă câteva soluții posibile. Aceste surse de energie produc electricitate și este posibil să fie singura opțiune viabilă în viitor.

Cablurile încălzitoare asigură un climat interior confortabil și prietenos cu mediul înconjurător oferind multe avantaje:

  • Cost de instalare redus

  • Nu necesită întreținere

  • Gestionare/ reglare ușoara

  • Reducere la minimum a consumului de energie

  • Longevitate

Sisteme de Incalzire in Pardoseala

 

Avantajele Incălzirii Electrice în Pardoseală

Utilizarea electricității pentru încălzirea locuinței dumneavoastră devine din ce în ce mai populară. Odată ce ați ales să folosiți electricitatea pentru a vă încălzi casa, aveți la dispoziție numeroase aparate de încălzire. Încălzirea în pardoseală devine alegerea naturală pentru mulți oameni, din motive evidente. Este invizibilă, nu ocupă spațiu pe pereți (în comparație cu panourile radiante montate pe perete), este inodoră, iar mărirea sau micșorarea temperaturii poate fi controlată ușor, economisind astfel energie. Economii și mai mari de energie pot fi obținute cu ajutorul unui termostat modern dotat cu funcții avansate de control.

 

Incalzirea in Pardoseala in Cladirile de Beton

Pentru asigurarea încălzirii în construcțiile din beton, vă recomandăm să utilizați un cablu încălzitor MILLIMAT sau TXLP, monofilar sau bifilar.

Gasiti detalii tehnice si formule de calcul in Catalog la pagina 11 - Incalzirea in Pardoseala in Cladirile de Beton.

 

Incalzirea in Pardoseala in Bai si Incaperi supuse Umezelii

Gasiti detalii tehnice ca instalarea, dispozitivul de control, modurile de conectare si legarea la pamant, pana si sfaturi legate de constructia pardoselii si formule de calcul in Catalog la pagina 12 - Incalzirea in Pardoseala in Bai si Incaperi supuse Umezelii.

 

Incalzirea in Pardoseala Direct sub Parchet sau Laminat

Sistemul este alcătuit din panouri acoperite cu folie de aluminiu (MILLICLICK), prevăzute cu canale predecupate pentru cablul MILLICABLE. Nu uitați să alegeți numărul corect de panouri și combinația corectă de produse - Consultați tabelul din Catalog referitor la selectare, de la pagina 39.

Mai multe detalii despre Incalzirea in Pardoseala Direct sub Parchet sau Laminat in Catalog la pagina 14.

 

Solutii Pentru Proiecte de Renovare

Renovarea încăperilor îmbunătățește confortul și valoarea fiecărei locuințe. De asemenea, va oferra ocazia perfectă de a instala un sistem de încălzire electrică în pardoseală. Nexans oferă soluții care necesită o înălțare minimă a pardoselii, așa încât modificările și ajustările care trebuie aplicate pardoselii sunt reduse.

Gasiti detalii tehnice in Catalog la pagina 15 - Solutii pentru proiecte de Renovare

 

Instalatii de Topire a Ghetii si Zapezii

Cablurile încălzitoare Nexans oferite prin Euro Vial Lighting sunt perfecte pentru aplicații ce implică topirea zăpezii și gheții. Utilizați un cablu încălzitor universal cu rezistență în serie, TXLP, DEFROST SNOW sau covorașul încălzitor SNOWMAT.

Pe drumuri, alei, trotuare etc., cablul încălzitor trebuie instalat pe o bază nivelată, realizată din pietriș/nisip compactat sau un material similar. Stratul de acoperire superior poate fi asfalt, beton sau pavaj/blocuri de piatră. Pentru o instalare ușoară vă recomandăm să folosiți covorașul încălzitor SNOWMAT pentru aplicații care implică topirea zăpezii și gheții în aer liber.

Regasiti detalii tehnice in Catalog la pagina 17 - Instalatii de Topire a Ghetii si Zapezii

 

Cabluri Incalzitoare pentru Terenuri de Sport

În cazul încălzirii solului de pe arenele sportive, sezonul verde poate fi prelungit, iar iarba poate crește mai repede. Solul poate fi ferit de îngheț, iar gheața și zăpada pot fi topite. Regasiti detalii tehnice ca tipul de cablu recomandat, dimensionarea puterii si instalare in Catalog la pagina 18 - Cabluri incalzitoare pentru terenuri de sport si zone similare.

 

Cabluri Incalzitoare Pentru Scari

Detalii tehnice ca tipul de cablu recomandat pentru incalzirea scarilor si instalare in Catalog la pagina 19 - Cabluri Incalzitoare Pentru Scari.

 

Instalatii de Apa Calda in Cladiri

Furnizarea instantanee a apei calde prin intermediul unui sistem cu o singură conductă poate fi realizată utilizând cablul încălzitor cu autolimitare WARM WATER PIPE. Acesta permite menținerea temperaturii apei calde. Cablul încălzitor cu autolimitare este fixat pe o conductă simplă de aprovizionare cu apă caldă, având rolul de a menține temperatura apei calde prin compensarea pierderii de căldură care are loc atunci când nu există debit. În comparație cu un sistem bazat pe recirculare, această soluție reduce costurile de capital și micșorează cheltuielile de exploatare.

Detalii tehnice ca solutia recomandata si instalare in Catalog la pagina 27 - Instalatii de Apa Calda in Cladiri.

In catalog mai gasiti si solutii de cabluri incalzitoare pentru Protejarea Camerelor Frigorifice Impotriva Depunerii de Gheata (Pagina 20), Uscarea si Intarirea Betonului (Pagina 21), Protejarea Jgheaburilor de Scurgere si Burlane Pentru Acoperisi Impotriva Inghetului (Pagina 22) si Protejarea Conductelor si Rezervoarelor Impotriva Inghetului (Pagina 24).

Ajutor Pentru Planificarea Proiectului

 

Ajutor pentru calcularea proiectelor dvs.

Planificarea corectă este esențială pentru a garanta că pardoseala încălzită va furniza confortul maxim posibil, că va funcționa timp de mulți ani și, totodată, că va fi eficientă din punct de vedere energetic.

Soluția/programul nostru de pe Internet pentru efectuarea de calcule privind cablurile încălzitoare este un instrument util pentru planificarea majorității proiectelor care folosesc cabluri rezistive în serie de la Nexans.

Accesați www.nexans.com/nheat , selectați NexCalc și puteți calcula tipul și cantitatea de produse potrivite proiectului dvs. Programul utilizează un cod de culori pentru a vă oferi recomandări și răspunsuri referitoare la calculele acceptabile. Fiecare calcul poate fi tipărit cu ușurință și utilizat ca documentație.

DOWNLOADATI CATALOGUL

In speranta ca v-am trezit interesul pentru solutiile inovative Nexans, va asteptam pe magazinul online Euro Vial Lighting sau in punctele de vanzare Euro Vial Lighting!

 

Cursuri de Specializare

 

Doriti sa aflati detalii despre solutiile Nexans prezentate in acest articol? Nexans organizeaza, prin Euro Vial Lighting, Cursuri de Specializare si Prezentari de Tehnica pentru profesionisti la care puteti participa in mod gratuit. Inscrieti-va prin acest formular si veti fi notificat despre cursuri, data la care se tin si locatia. Nexans si Euro Vial Lighting va asteapta cu mare drag!

CLICK AICI PENTRU A VA INSCRIE LA CURS

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting